2024 / 2025

Zahradní hostina u Včeliček

Děti přinášely různé druhy ovoce a zeleniny ze svých domovů. S ovocem a zeleninou byla spousta legrace. Nejprve jsme si všechny ty různé druhy prohlédli a ovoněli. Bylo zábavné objevovat, jak každý druh zeleniny a ovoce je jinak barevný a voňavý. Ti nejodvážnější je zkoušeli poznat podle hmatu a dokonce je ochutnali se zavázanýma očima. Nakonec všem ohromně vyhládlo, tak jsme si uspořádali společnou hostinu.

Den ochutnávání plodů podzimu

Děti ráno pomáhaly s pečením jablečného štrůdlu k HOSTINĚ. Běhěm pečení děti zpívaly, tančily a hrály si, například ukládaly obrázky ovoce a zeleniny podle skutečné předlohy. Nakonec si užívaly hostinu z ovoce a zeleniny, které do školky s rodiči přinesli. Odvážlivci ochunávali se zavázáním očíyes. Tímto děkujeme vvšem rodičům za spolupráci a dodání ovoce a zeleniny.

Vystoupení pro jubilanty

Obec Návsí pořádala posezení v restauraci U Mrózka u příležitosti oslav narozeninových jubileí občanů Návsí. Skupinka předškoláčků si připravila pro naše babičky a dědečky pár rytmických písní a básní a vystoupení zakončilo „mazurkou“, přáním plných slov toho nejcennějšího, a to je hodně zdraví a předali jim vlastnoručné vyrobený dárek - mýdelko, které si sami  pro ně připravili ve školce! smiley

Pečení brambor v Jasení

Krásné podzimní počasí vybízelo k tomu, abychom si trošku uklidili zahradu od napadaných větví a klacíku. Dětem šla práce od ruky. Za odměnu je čekaly brambory připravené v ohni. A že to teda byla mňamka...smiley 

Foto: https://fotogalerie.msnavsi.cz/qumagie/sl/4OAMGR

Kulig v Jasení

Letošní „kulig", se uskutečnil díky daru z Matice Slezské Jasení, a panu Kluzovi z Lomné, který dorazil se svými koníčky a povozem. Děti jako vždy byly nadšené z jízdy. Projeli jsme krásnou cestu lesem z Jasení směrem na Košařiska a zpátky. Moc děkujeme za tenhle zážitek. A těšíme se na příští rok! smiley

Malí zahradníci pekli štrúdl

„Ovocno - zeleninové" dny jsme si náramně užili. Děti donesly na výstavku různé druhy ovoce a zeleniny, kterou jsme nejenom poznávali a třídili, ale i ochutnávali. Zahráli si ovocné hry, kutálení s „jablíčky" míčky, ale také výtvarné zpracování. A na konci týdne jsme si s dětmi sami upekli jablkový štrúdl.  A jak jim to šlo. Máme moc zručné děti. Jako odměnu za snahu a píli jim paní kuchařka upekla jejich dílo.

Zahradní skupinové činnosti u Včeliček

Pátečním deštivým dnem děti započaly mnoho aktivit, které se pojí s ovocem a zeleninou. Děti si tak mohly zahrát hru "Ovocný koš", zpívali jsme písen Schovávaná s jablíčkem a v neposlední řadě byly skupinové činnosti. Děti byly rozděleny do 4 skupin a společně plnily jednotlivá stanoviště : třídění ovoce a zeleniny, jablíčková dráha, odkrývání ovoce a zeleniny z písku a skládání z PET víček.

Jak si s úkoly poradily se můžete podívat zde : https://fotogalerie.msnavsi.cz/qumagie/sl/DQzwdE

Pečení brambor a posezení u ohníčku

S dětmi v dopoledních hodinách. Při nepřízni počasí se akce přesouvá.

Podzimní hry u Broučků a Berušek

Podzim ve školce je v plném proudu. Naše nejmenší děti poznávají ovoce a zeleninu, hrají si s kaštánky, tvoří, zpívají, dokonce se mění v divadelní herce. Pohádku O veliké řepě pro velký úspěch zahrály dokonce dvakrát.

Foto : https://fotogalerie.msnavsi.cz/qumagie/sl/b7H8kp

Podzimní hrátky u Berušek

Hrajeme si s přírodním matteriálem a zdobíme skřítka Podzimníčka : https://fotogalerie.msnavsi.cz/qumagie/sl/ynYKsQ

Stránky

Přihlásit se k odběru RSS - 2024 / 2025